Mooses Viinanen - Luojan Mieliharmi (2008)

mooses_mainos_pelkka_kuva_175.jpgVuoden 2008 näytelmä oli toinen Wimman itsenäisesti tuottama kesäteatteri. Edellisvuodesta oli saatu arvokasta kokemusta ja tällä kertaa näytelmää alettiin valmistella hyvissä ajoin. Jari Hiltunen palasi välivuoden jälkeen ohjaajaksi ja roolituksen runkokin saatiin kasaan hyvissä ajoin. Mukana oli jälleen sekä vanhoja tuttuja että toisilleen vieraita näyttelijöitä. Ryhmällä oli kuitenkin heti erinomainen henki ja naurua sekä hauskanpitoa riitti jo ensimmäisistä lukuharjoituksista lähtien.

Esityspaikaksi oli valittu pienten vaikeuksienkin kautta Viljakkalan koulun kenttä, missä koulu tarjosi hienot puitteet väliaikatarjoilulle. Kiitosta keräsi tilavat sisätilat, useat saniteettitilat sekä hyvä ja kattava tarjoilu. Loistavien talkoolaisten voimin koulu muuttui niin sisältä kuin ulkoakin mainioksi kesäteatterimiljööksi.

Itse näytelmä oli aiempien vuosien maalaisromanttisesta tyylistä poiketen puhdas farssi, jossa yleisö sai nauraa alusta loppuun. Hieman totuttua karskimpi huumori upposi viljakkalaiseen teatterikansaan ja hauskaa riitti niin yleisössä, lavalla kuin lavan takanakin.

Suurin palkinto tekijöille olikin yleisön aidot naurunpurskahdukset ja iloiset ilmeet läpi näytelmän. Reilun kahden viikon esityskauden aikana Mooses Viinasen sekoiluille kävi nauramassa lähes tuhat katsojaa. Heiltä saatu palaute oli ennenkokemattoman positiivista ja lämmittää varmasti työryhmän mieltä aina seuraavaan näytelmään saakka.

Tälläkin kertaa oli todettava, että kaikki hyvä loppuu aikanaan ja erittäin tiiviiksi hitsautunut työryhmä hajaantui haikein mielin ansaitun kesäloman viettoon.


Täällä voit käydä vielä tutustumassa näytelmän infosivuun.

Täältä näet näytelmän roolit ja näyttelijät.


Kuva-albumista voit katsella näytelmän kuvasatoa.

Lehtijutut löytyvät täältä.