Saituri (2007)

Vuonna 2007 nähtiin ensimmäinen Wimman tuottama kesänäytelmä. Muutosten edessä ollut teatteriyhdistys halusi tuottaa kesäteatteria jälleen yhden välivuoden jälkeen ja niinpä loppukesästä Saituri sai ensi-iltansa.

saituri_porukka_200.jpgOhjaajaksi saatiin Tampereelta Aksu Piippo, joka oli ensimmäinen teatteriyhdistyksen ulkopuolinen ohjaaja Viljakkalan aikuisteatterissa. Myös näyttelijäkaarti oli kokenut suuren muutoksen aiempiin vuosiin verraten. Uusi ryhmä hitsaantui kuitenkin nopeasti hyväksi ja tiiviiksi yhteisöksi, jossa kaikilla oli hauskaa harjoituksesta ja näytelmästä toiseen. Tämä loi myös Wimmalle lisää uskoa sille, että Viljakkalassa riittää tekijöitä teatterille.

Muutenkin tuoreessa ja kokemattomassa teatteriyhdistyksessä opittiin (osittain kantapään kautta) projektin aikana paljon teatterin tekemisestä, ja varsinkin tuottamisesta. Lopputuloksena oli varsin onnistuneen näytelmän lisäksi korvaamaton määrä kokemusta tulevia koitoksia varten.

Näytelmänä oli Molièren kuuluisa teksti "Saituri", jonka ohjaaja Aksu Piippo itse suomensi alusta asti uudelleen ja sovitti kieleltään nykyaikaan. Näytelmä erosi hieman aiempien vuosien maalaisromantiikasta, mutta jatkoi edelleen hyväksi havaitulla kevyen farssin linjalla.

Itse Saituria esitti aiemmistakin näytelmistä tuttu Stefan Weckström. Muissa rooleissa nähtiin Juha-Matti Ala-Laurila, Juuso Gren, Janne Hannula, Pauliina Hiltunen, Marja-Riitta Nieminen, Matti Nisula, Katri Kekäläinen, Sinikka Taponen ja Eila Valkila.


Kuvia näytelmästä löytyy täältä.